maanantai 1. elokuuta 2016

Raskausajan ihonhoito

Raskaus on naisen elämässä ainutlaatuista, arvokasta ja monella tavalla mullistavaa aikaa. Kehosta tulee entistä rakkaampi, ja siitä on halu pitää vieläkin parempaa huolta. Vaikuttavathan omat valinnat silloin myös sisällä kasvavaan uuteen elämään. Pieneen ihmeeseen.



Raskaus & luonnonkosmetiikka

Usealle raskaus on  käänteentekevä paikka kosmetiikan suhteen ja tavanomaiset tuotteet vaihtuvat täysin luonnollisiin. Raskaana olevia kehoitetaankin minimoimaan kehon kohtaamaa kemikaalikuormaa, joka voi vaikuttaa myös vatsassa kasvaavaan vauvaan. Etenkin ympäristömyrkyistä sekä ravintoasioista muistutetaan ja varoitetaan. Jonkin verran asiantuntijat kehoittavat myös vähentämään (synteettisen)kosmetiikan käyttöä raskaana ollessa juuri edellä mainitusta syystä.  Asiasta voisi mielestäni puhua paljon enemmänkin. Aivan kuten tuore ja puhdas ravinto on paras vaihtoehto uutta elämää kasvattavalle keholle, niin on myös turhista kemikaaleista ja vierasaineista (kuten muoveista) vapaa luonnonkosmetiikka turvallisesti tehokasta ravintoa iholle.

Raskaus & iho

Elintoiminnot muuttuvat raskauden aikana melkein kaikkialla kehossa. Jylläävät raskaushormonit vaikuttavat niin ihoon, kynsiin, hiuksiin, ikeniin, limakalvoihin kuin hampaisiinkin. Vaikutukset ihoon ovat monesti positiivisia ja esimerkiksi ongelmat, kuten akne tai atooppinen ihottuma voivat parantua raskauden aikana. Iho voi olla entistä elinvoimaisempi. Hormonien vaikutuksesta iho voi toisaalta osalla myös kukkia näppylöistä tai kuivua ja kutista. Tämä on hyvin yksilöllistä, kuten on koko raskausaika muutenkin. Toiset hehkuvat ja kokevat olevansa elämänsä kunnossa, kun taas toisille raskaana oleminen on kirjaimellisesti raskasta



Raskausarvet & niiden ennaltaehkäisy

Raskausarpia tulee yhdeksälle kymmenestä raskauden aikana rintoihin, lantioon, vatsan alueelle, pakaroihin ja/tai reisiin. Niiden syynä ovat hormonit sekä nopea kasvu ja painonnousu. Iho ei ehdi venyä riittävästi, jolloin syntyy sidekudoksen repeämiä, jotka näyttäytyvät iholla punertavina, violetteina, ruskeina tai vaaleina arpijuovina. Joillekkein arpia voi tulla vain muutama pieni, kun taas toisella juovittuu isompiakin ihoalueita. On hyvä muistaa, että arvet ovat jälkiä, jotka kertovat hienosta asiasta, ja ne onneksi vaalenevat ajan saatossa. Moni silti mielellään välttäisi niiden saannin kokonaan.

Auta ihoasi ajoissa selviytymään raskauden aiheuttamasta koitoksesta, ja voit ennaltaehkäistä arpien synnyn. Kuivaharjaus tai kuorinta on hyvä tehdä säännöllisesti pehmentääksesi ihoa ja aktivoidaksesi sen toimintaa sekä parantaaksesi hoitotuotteiden imeytymistä. Kosteuta ihoasi tehokkaasti venymiselle alttiilta alueilta aamuin illoin heti raskauden alkuajoista lähtien. Kosteustuote on hyvä hieroa hartaudella ja tuotetta pihistelemättä ihoon. Tähän tarkoitukseen voin oman kokemukseni perusteella suositella suuresti täysin luonnollista Kivvin Mummy Tummy bodymarmeladia, jota saat Natural Beautysta. Se on ehdottomasti paras kokeilemani masutuote, ja testissäni todella oli useita! Marmeladi kosteuttaa syvältä, parantaa ihon sävyä ja ennaltaehkäisee sekä häivyttää raskausarpia. Sen koostumus on mannapuuromaisen pehmeää, sormissa sopivasti sulavaa sekä tuoksultaan kevyttä kuin vaniljajogurtti. Plussaa myös siitä, että tuote soveltuu hyvin herkkisihollekin sekä se ei tahmaa tai sotke. Ihon kosteuttaminen ja hierominen on samalla hetki, jolloin voi  rentoutua, keskittyä tunnustelemaan masuasukin ihania liikkeitä sekä lähettää rakastavia ajatuksia hänelle. Säännöllisen kuorimisen, päivittäisen kosteuttamisen ja ihon hieromisen aloitin itse 10. raskausviikon tienoilta lähtien, ja onnistuin välttymään arvilta. 



Sopivat hoidot raskauden aikana

Mennessäsi mihin tahansa hoitoon raskauden aikana on tärkeää kertoa raskaudesta hoidon tekijälle, jotta se osataan ottaa huomioon hoitoa suunnitellessa ja toteutettaessa. Aktivoivat ja voimakkaat hoidot eivät sovi raskaana oleville, mutta lempeät hieronnat sen sijaan käyvät. Etenkin turvonneille ja rasittuneille jaloille kevyt jalkahieronta on kuin taivaanlahja. Myös kasvohoidossa voi tietenkin käydä, ja se onkin paikallaan, mikäli raskaushormonit saavat ihosi oikuttelemaan. Ihonhoidon ammattialisesta, kosmetologilta saat hoidon yhteydessä myös yksilölliset tuotetärpit ja neuvot, joilla hoitaa ihoasi oikein. Kysy lisää juuri sinulle soveltuvista hoidoista luomukosmetiikkaan erikoistuneen NB:n kosmetologeiltasi. Rentoutuminen on tietenkin tärkeää ja tekemällä hyvää itsellesi teet myös hyvää vauvallesi.



Ihanaa ja onnellista odotusaikaa kaikille mammoille!
Muistakaa nauttia tästä ainutlaatuisesta ajasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti