keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Vatan herkkuja

Jaamme teille muutaman helpon reseptin a'la  Vata.  Terveellinen ja helppo vataleipä valmistuu kädenkäänteessä. Välillä täytyy saada myös herkutella ja nauttia! Spelttikeksit ovat hieman parempi vaihtoehto juuri tähän tarkoitukseen. Tarjoilemme myös hoitolassa asiakkaillemme itse tekemäämme suolaista ja makeaa suupalaa, joissa suosimme aina luomuraaka-aineita.


Spelttikeksit

100g luomuvoita
1 dl ruokosokeria
1 rkl siirappia
1/2 dl luomu mantelirouhetta tai pähkinöitä
3dl erikoishienoja spelttijauhoja
1 tl soodaa

1.Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää siirappi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja mantelirouhe taikinaan.
3. Muoitoile taikinasta palloja ja litistä ne keksin muotoon.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 7 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä. Nauti!



Vataleipä

3 dl luomu täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl vehnäleseitä
1/2 dl luomu spelttihiutaleita
3/4 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1/2 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
ruususuolaa
1 tl kurkumaa
1tl leivinjauhetta
lämmintä vettä
1/2 dl oliiviöljyä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siemenet ja pähkinät.
2. Kaada sekaan lämmintä vettä sen verran, että taikinasta tulee melko lötköä.
Lisää öljy ja sekoita.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
4. Paista uunissa 200-230 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin kullanruskeaa. Nauti sellaisenaan tai voitele leipä esimerkiksi yrttilevitteellä ja korista tuoreilla yrteillä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti