perjantai 6. maaliskuuta 2015

Pittan herkkuja

Tässä muutaman helpon herkun reseptit, jotka sopivat erityisesti juuri pittalle. Pittan terveellinen siemenleipä saa rusinoita ja kardemummaa lisäämällä makean makuvivahteen. Suussa sulavat intiaanikeksit puolestaan sopivat silloin tällöin tapahtuviin herkutteluhetkiin. Ota reseptit talteen ja kokeile näitä makunautintoja!


Pittaleipä

3 dl luomu täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl vehnäleseitä
1/2 dl luomu spelttihiutaleita
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
ruususuolaa
1 tl kurkumaa
1tl leivinjauhetta
(kardemummaa)
(rusinoita)
lämmintä vettä
1/2 dl oliiviöljyä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siemenet ja rusinat. Mikäli et halua leivästä makeaa, voit jättää rusinat ja kardemumman pois. Suosittelemme kokeilemaan molempia versioita, sekä suolaisempana että makeana!
2. Kaada sekaan lämmintä vettä sen verran, että taikinasta tulee melko lötköä.
Lisää öljy ja sekoita.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
4. Paista uunissa 200-230 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin kullanruskeaa. Nauti sellaisenaan tai voitele leipä esimerkiksi yrttilevitteellä ja korista tuoreilla yrteillä!



Intiaanikeksit 

150g luomuvoita
1 1/2 dl intiaanisokeria
1tl vaniljasokeria (luomu)
1/2 tl leivinjauhetta (luomu)
4dl puolikarkeita speltjauhoja (luomu)

1. Hiero pehmeään voihin sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen.
3. Muotoile taikinasta pitkula, viipaloi kiekoiksi ja litistä ne haarukalla keksin muotoon pellille leivinpaperin päälle.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti