keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kasvojen kauneudenhoitorutiinit

Kasvot ovat kehosi kaunein ja näkyvin osa sekä iho suurin elimesi, joten panosta hyvään hoitoon ja oikeanlaisiin kauneudenhoitorutiineihin. Säännöllinen ihonhoito pitää kasvosi kuulaan kauniina. Kauneudenhoitorutiinit koostuvat niin päivittäisistä kuin viikoittaisistakin toimista, joilla edistät ihosi elinvoimaisuutta. Luonnonkosmetiikan laadukkailla tuotteilla saat arvokkaiden ja täysin luonnonmukaisten ainesosien ansiosta todellista hoitoa ihollesi. Tutustu lisää luonnonkosmetiikan etuihin sekä luomulaatuiseen kosmetiikkasarjaan Lakshmiin täällä.



Päivittäiset rutiinit


Puhdista

Puhdista ihosi aamuin illoin meikistä ja liasta esimerkiksi hellävaraisen tehokkaalla puhdistusemulsiolla. Pyörittele puhdistustuotetta kasvoillasi muutaman minuutin ajan sormenpäilläsi. Huuhtele sitten kasvosi. Puhdistaessa vältä turhan hankaavia, venyttäviä ja ihoasi rasittavia liikkeitä. Huomioi ohuemmalla silmänympärysalueen iholla erityisen kevyt liikkeet. Mikäli sinulla on silmämeikkiä, on hyvä käyttää omaa silmämeikinpuhdistusainetta. Myös luonnon kasviöljyt sopivat silmämeikin puhdistamiseen. Viimeistele puhdistus kasvovedellä kostutetuin vanulapuin. Kasvovesi palauttaa ihon ph-arvon normaaliksi puhdistuksen ja veden vaikutuksen jälkeen. Kasvovesi myös raikastaa ja kosteuttaa ihoasi. Tuotteesta riippuen se voi myös rauhoittaa sekä sisältää antiseptisiä ominaisuuksia. Ole puhdistamisessa erityisen huolellinen iltaisin, sillä iho uudistuu kauneusunien aikana. Lienee siis sanomattakin selvää, ettei koskaan kannata mennä yöunille meikit kasvoilla, sillä silloin häiritset ihosi luonnollisia toimintoja, ja ihohuokosesi voivat tukkeutua. Vaikka et käyttäisikään meikkiä, on puhdistaminen silti tärkeää, sillä ilmassakin on likaa, saasteita ja pölyä, jotka on syytä pyyhkiä pois iholtasi.

Kosteuta


Kosteuttaminen pitää ihosi elastisena, nuorekkaana ja terveenä. Levitä puhdistetuille kasvoille ihollesi sopiva kosteusvoide. Päivävoiteet ovat yövoiteita kevyempiä koostumukseltaan. Täyteläisemmät yövoiteet tarjoavat yön aikana uudistuvalle iholle korjaavia rakennusaineita. Kuten puhdistaessakin, silmänympärysalueen iholle käytetään aina omaa silmänympärysvoidetta, koska iho on siellä ohuempaa ja tarvitsee omaa erityishoitoaan.



Viikoittaiset rituaalit

Kuori


Kuori iho kirkkaaksi. Lakshmin luonnollinen kuorintavoide sisältää pieniä rakeita, jotka kuorivat kasvojasi hellävaraisesti jättäen ihon pehmeäksi. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa sekä pehmentää ihoa ja kirkastaa sen sävyä. Pääsääntöisesti kuorinta on hyvä tehdä kerran viikossa. Jos sinulla kuitenkin on herkkä iho suosittelemme tekemään kuorinnan vain kahden viikon välein. Atooppista ihoa puolestaan ei kuorita laisinkaan. Levitä kuorintavoide puhdistetuille kosteille kasvoille ja käy kasvot läpi kevyin pyörittelevin liikkein. Huuhtele sitten kasvosi. Kuorinnan jälkeen iho on hyvin vastaanottavainen hoitaville tuotteille, joten naamion käyttö kuorimisen jälkeen on aina suositeltavaa.


Naamioi

Naamioilla saat hyvää lisähoitoa kasvojesi iholle ja voit käyttää niitä 1-2 kertaa viikossa. Valitse ihosi mukaan esimerkiksi kosteuttava, ihon sävyä tasoittava ja rauhoittava naamio tai raikas ja syväpuhdistava naamio. Levitä naamio tasaisesti puhtaille kasvoillesi, unohtamatta kaulan ihoa. Anna vaikuttaa ainakin 10-15 minuuttia, jonka jälkeen huuhtele naamio kasvoiltasi.

Muista myös kokonaisvaltaisuus

Ihminen on monipuolinen kokonaisuus. Ulkoisen hoidon lisäksi on tärkeää huolehtia myös ihon sisäisestä hoidosta syömällä puhdasta ravintoa ja juomalla tarpeeksi puhdasta vettä päivittäin. Riittävä lepo, liikkuminen ja stressin välttäminen vaikuttavat myös positiivisesti ihosi kuntoon. Suosittelemme lukemaan aiemman juttumme ayurvedan mukaisista neuvoista, joilla edistät kauneuden lisäksi kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Löydät jutun täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti