keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Kotikylpylä: Yrttikylvyt

Pääset jälleen itse toteuttamaan omaa aitoa luonnonkosmetiikkaasi, jolla hellit ja hemmottelet niin kehoa kuin mieltäsi. Tässä Kotikylpylän toisessa osassa pulahdamme erilaisiin ihaniin yrttikylpyihin. Yrttikylvyt rentouttavat ja hoitavat. Kokokylpy avaa ihohuokosiasi ja yrttien tehoaineet pääsevät imeytymään koko ihosi kautta. Jalkylvyt puolestaan ovat helppoja toteuttaa pienissäkin puitteissa. Ne rentouttavat, helpottavat unen tuloa ja flunssan oireita sekä tukevat munuaisten toimintaa. Lisäksi ne antavat käytetyn yrtin hoitovaikutukset. Tee kylpyhetkestäsi mahdollisiman mukava. Voit esimerkiksi sytyttää kynttilöitä tuomaan tunnelmaa, kuunnella mielimusiikkiasi, lukea lempikirjaasi, nauttia kupillisen kuumaa juomaa tai vain levähtää omassa rauhassasi. Tärkeintä on, että otat aikaa akkujesi lataamiseen ja hoidat itseäsi rakkaudella.



Onnenkylpy

Tämä kylpy on nimensä veroinen. Se todella tekee onnelliseksi! Basilika toimii kylvyn ilopillerinä, rosmariini lämmittäjänä ja laventeli mielialan parantaja.

2 litraa vettä
1/3 dl basilikaa
1/3 dl kuivattua rosmariinia
1/3 dl kuivattua laventelia

Valmista uute tällä perusreseptillä:
Kaada vesi kattilaan ja lisää yrtit. Laita kansi päälle ja ala lämmittää. Ota kattila pois liedeltä juuri ennen kuin vesi alkaa kiehua. Anna hautua ainakin 15 minuuttia. Siivilöi yrtit pois ja uute on valmis käytettäväksi.

Kaada uute kylpyammeeseen lämpimän veden sekaan ja kylve hengittäen syvään lämmittäviä sekä elähdyttäviä tuoksuja.



Rosmariini-minttu -jalkakylpy
Niin syksyllä kuin myöhemmin talvellakin tälle energiaa antavalle jalkakylvylle on käyttöä.
Se tuoksuu hurmaavalle ja vilkastuttaa koko kehon verenkiertoa.

2 litraa vettä
1/2 dl kuivattua rosmariinia
1/4 dl kuivattua piparminttua

Valmista uute yllämainitun perusreseptin mukaan. Kaada uute vatiin ja kasta jalat joukkoon.



Omenakylpy
Omenat pehmentävät ihoa hedelmähapoillaan, ne tuoksuvat hyviltä ja niitä on hyvin tarjolla näin syksyisin. Lisää hiukan timjamia ja sitruunaa, niin saat täydellisen syyskylvyn, joka piristää sekä ihoa että mieltä.

5 dl vastapuristettua, makeuttamatonta omenamehua
1 rkl kuivattua timjamia tai tuore oksa
1 dl hunajaa
1/2 luomusitruunan mehu

Kaada omenamehu kattilaan, lisää timjami ja lämmitä mehu kannen alla. Laita levy pois päältä, kun mehu alkaa kiehua. Anna mehun jäähtyä kannen alla noin 40-asteiseksi. Siivilöi timjami pois, sekoita hunaja ja sitruunamehu joukkoon. Kaada mehu kylpyveden joukkoon ja nauti kylvystäsi.


Rentouttavia kylpyhetkiä!

Reseptit: Lisen Sundgren - Ihana Kotikylpylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti