sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 14.luukku: Suklainen huulivoide & kasvonaamio


Suussa sulava suklaa on kovin ajankohtainen herkku näin joulun alla. Suklaa on myös loistava raaka-aine omatekoisiin ihonhoitotuotteisiin, kuten herkulliseen huulivoiteeseen ja syötävän hyvään kasvonaamioon. Valmistusohjeet alla.

Suklaasuukko

Tämä hurmaava huulivoide maistuu suklaalta, antaa aavistuksen väriä huulillesi ja kosteuttaa sekä suojaa talven viimoilta. Jouluna tämä voide huulillasi mistelin alla ei tarvitse kauan odotella! Valmis huulivoide säilyy vuoden, joten voit hyvin tehdä siitä myös ystävääsi ilahduttavan joululahjan.

5g suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 100%
10g mehiläisvahaa
5 g kookosrasvaa
2 rkl oliiviöljyä
5 tippaa inkivääriöljyä

Laita raaka-aineet desilitramittaan ja lämmitä kuumassa vesihauteessa. Nosta astia kattilasta ja sekoita grillitikulla pari minuuttia. Laita astia kylmävesihauteeseen. Sekoittele silloin tällöin, kunnes voide alkaa jähmettyä. Tiputa joukkoon eteeriset öljypisarat. Sekoita ja kaada sopivan pieneen purkkiin. Valmis!

Syötävän hyvä kasvonaamio

Tämä naamio tekee ihosi onnelliseksi. Suklaa kosteuttaa ja ravitsee yhdessä hunajan kanssa, avokado pehmentää ja kauraryynit kuorivat ihon puhtaaksi.

3 rkl kauraryynejä
1 dl kaakaota
1/2 dl hunajaa
1/2 avokado
4 rkl vispattua kermaa
1 reilu ruokalusikallinen rahkaa

Jauha kauraryynit. Sekoita kaikki ainekset sileäksi tahnaksi. Levitä puhtaalle iholle ja anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Huuhtele pois ja nauti pehmeistä poskistasi.

Reseptit Lisen Sundgrenin kirjasta Ihana kotikylpylä.



Suklaista sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti